IWC Ingenieur -sporttikellot meillä Lindroosilla

20.6.2024

Sveitsiläinen luksuskellomerkki IWC Schaffhausen nousi kellomaailman huulille keväällä 2023, kun se esitteli uudistuneen ja arvostelumenestykseksi nousseen Ingenieur-kellomalliston. Malliston uusin sukupolvi oli saatavilla vain IWC:n omissa putiikeissa, kunnes tänä vuonna parhaimmiksi luokitellut jälleenmyyjät saivat himoitut sporttikellot valikoimiinsa.

Insinööritaidon ja designin toimiva symbioosi

IWC esitteli ensimmäisen Ingenieur-kellon vuonna 1955, jonka ranskankielinen nimi tarkoittaa insinööriä. Nimi oli kuvaava, sillä kyseessä oli ensimmäisiä todella kovaan käyttöön suunniteltuja rannekelloja, johon päästiin ennakkoluulottoman insinööritaidon siivittämänä. Alkuperäinen Ingenieur oli jo tuolloin sataan metriin vesitiivis, jonka lisäksi sen Albert Pellaton suunnittelema edistyksellinen koneisto oli iskusuojattu ja antimagneettinen. Nämä innovaatiot tekivät kellosta varmatoimisen ja tarkkakäyntisen kaikissa olosuhteissa.

Ikoniseksi Ingenieur nousi kuitenkin sen jälkeen, kun sveitsiläisen kellosuunnittelun suuriin nimiin lukeutunut Gérald Genta piirsi kellomallille vuonna 1976 uudet sporttiset suuntaviivat ja designin mallinimeltään Ingenieur SL, josta se tänä päivänä tunnetaan. Sillä kun puhumme tänä päivänä integroiduista sporttikelloista, joissa ranneke on erottamaton osa kelloa ja sen designia, puhumme pitkälti Gérald Gentan luomasta perinnöstä, joka käsittää ennen Ingenieurin suunnittelua mm. sellaiset kellomallit, kuten Audermars Piguet Royal Oak ja Patek Philippe Nautilus.
Suunnittelun ajattomuudesta kertoo se, että Ingenieur-mallisto on siitä lähtien noudattanut pitkälti Gentan määrittelemiä suuntaviivoja, joista nyt tuotannossa olevan mallisto kunnioittaa tyylillisesti kaikista eniten. Voidaankin sanoa, että vuonna 1976 IWC Ingenieur sai oman uniikin dna:n, jonka suora jälkeläinen nykyinen kellomalli on.

IWC Ingenieur tänään

Vaikka nykysukupolven Ingenieur kunnioittaa Gérald Gentan perintöä, seisoo se omilla jaloillaan ilman vankan historian selkänojaakin. Kyseessä on kaikilla mittareilla nykystandardien eturintamassa kulkeva kellomalli, joka kestää kovaa käyttöä. Kello on edelleen sataan metriin vesitiivis, erittäin antimagneettinen ja iskunkestävä.

Kellonkuoren leveys on 40 millimetriä ja korkeus korvakkeesta korvakkeeseen maltilliset 45,7 milllimetriä. Kellon kokonaispaksuus on puolestaan 10,8 millmetriä. Kun kokonaisuuteen yhdistetään kellonkuoreen saumattomasti integroitu teräsranneke, joka kapenee ranteessa perhoslukkoon päin, on lopputuloksena erinomainen ranneistuvuus- ja tuntuma.

Teknisesti kello on edistyksellinen, sillä sen 32111-manufacture-koneisto on aiemmin mainitusti antimagneettinen ja tarjoaa hulppean 120 tunnin käyntivaran. Kellossa on IWC Pilot’s Watch Mark XX:stä tuttu turvamekanismi, jossa safiirilasi ei pullahda paikoiltaan kovissakaan ilmanpaineen vaihteluissa. Safiirilasikkeesta löytyy heijastesuojaus molemmin puolin.

 

Upeaa tyyliä eri väreissä

IWC Ingenieur -kellomallisto käsittää tällä hetkellä neljä mallia, joista kolme on tehty ruostumattomasta teräksestä ja yksi titaanista. Teräskuorisissa kelloissa kellotauluvärejä on kolme (valkoinen, musta ja vihreä), jotka ovat myös Lindroosin kautta saatavilla.

Olet erittäin tervetullut tutustumaan laajaan IWC-kellovalikoimaamme Aleksanterinkatu 38:n myymälän lisäksi Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälöihimme (Schengen porttialue 28, Non-Schengen porttialue 37-39).