Piaget Polo edustaa sporttista eleganssia

10.2.2023

Piaget on sveitsiläinen luksuskelloja ja -koruja valmistava yritys, jonka tunnetuin kellomallisto on persoonallisen sporttinen Polo.

Piagetin juuret ulottuvat vuoteen 1974, jolloin yrityksen perustaja Georges Piaget perusti La-Côte-Aux-Féesin kylässä sijaitsevalle perhetilalleen työpajan, jossa hän keskittyi valmistamaan taskukelloja ja tarkkoja kellojen koneistoja. Kun Georges Piagetin poika Timothée siirtyi yrityksen vetäjäksi, keskittyi Piaget rannekellojen valmistamiseen.

Nykyisen dna:n perusta luotiin vuonna 1957, jolloin Piagetin kolmannen sukupolven toimesta esiteltiin manuaaliviritteinen ja vain 2 mm:n paksuinen Calibre 9P -koneisto. Vuonna 1960 oli vuorossa maailman ohuimman automaattikoneiston (vain 2,3 mm) Calibre12P:n esittely. Tästä eteenpäin Piagetin vahvuus on ollut poikkeuksellisten ohuiden koneistojen valmistamisessa, joka näkyy Piagetin kellojen slimmissä designissa. Näin myös valmistajan sporttisessa syömähampaassa, Polo-kellomallistossa.

Polo-kellomalliston Piaget esitteli vuonna 1979, josta on tullut nopeasti valmistajansa suosituin.

Piaget Polo -kellomallisto

Polo-kellomalliston Piaget esitteli vuonna 1979, josta on tullut nopeasti valmistajansa suosituin. Malliston selkärangan muodostavat 36 mm:n ja 42 mm:n kokoiset kellomallit. Malliston tunnuspiirteistä kannattaa mainita kellonkuori, joka yhdistelmä pyöreyttä ja kulmikkuutta, joka on tuttu lähestymiskulma sporttikellojen maailmassa. Muita tunnistettavia elementtejä ovat sporttiversioiden tyylikäs vaakaraitainen kellotaulu, Dauphine-osoittimet sekä useimmissa malleissa kello kuuden kohdalla sijaitseva päivyri.

Kellotaulun muoto on pyöristettyä nelikulmio, jonka ympärillä on pyöreä kiinteä upeasti harjattu kellonkehä. Harkitun tyylin täydentää sekuntiosoittimen tyvipään läpileikattu P-logo. Kellotaulun luettavuus on erinomainen,
josta pitävät huolen kohollaan olevat tunti-indeksit, sekä lumemassatut tunti- ja minuuttiosoittimet. Kellotaulu on nykytrendistä poiketen rauhallinen myös tekstien osalta, sillä logon lisäksi siinä lukee vain Automatic-teksti.

36 millimetrin Polo-kellot on suunnattu etupäässä naisille, josta kertoo kauniit timantti-istutukset kellotaulun valkokultaisissa tuntimerkinnöissä, sekä joissakin malleissa myös kellonkuoressa. Suositussa sinitauluisessa mallissa tuntimerkinnöissä olevat timantit tulevat esiin varsin vähäeleisesti, joka luo kellolle sanoinkuvaamatonta viehätysvoimaa. Sama yksityiskohtainen viimeistely jatkuu saumattomasti teräsrannekkeessa, jonka mattapintaiseksi harjatut keskipalat tuovat sopivaa kontrastia kiillotetuille H-rannekepaloille. Sama hiontojen kontrasti kun toistuu myös kellonkuoressa.

42 millimetrin kokoluokasta löytyy kolmiosoitinmallien lisäksi kronografit. Rannekevaihtoehtoja on runsaasti, joka koskettaa myös aiemmin mainittua 36 millimetrin kokoluokkaa, mutta esiteltävissä kelloissa olevat kumirannekkeet ovat äärimmäisen mukavia ranteessa ja tuovat hyvin esille sporttisemman ja sanotaanko kasuaalimman luonteen. Tämä onkin Polon yksi vahvuus, sillä ranneketta vaihtamalla sen tyyli sopii lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Polo-kellot ovat ultra-ohuiden koneistojensa ansiosta kellomaailman ohuemmasta päästä, joten ne istuvat ranteeseen erinomaisesti ja tuntuvat näin ollen mukavalta ranteessa. Istuvuus on on kohdallaan rannekkeesta riippumatta, joten kellon tyyliä on helppo vaihtaa tilanteen mukaan sporttisesta formaaliin kautta juhlavaan.

Yhteenveto

Se mikä Polo-kellomallistosta tekee tunnetuimpiin verrokkeihinsa verrattuna houkuttelevan, on hyvä saatavuus, mainio hinta-laatusuhde sekä malliston monipuolisuus.
Polo tarjoaa näyttävän vaihtoehdon niin miehille kuin naisille, ja muotokielen puhutellessa on sitä mahdollista täydentää Piagetin koruilla.

Pähkinänkuoressa:

 • Valmistaja: Piaget
 • Mallisto: Polo
 • Mallinumerot: G0A47014 (Date), G0A46013 (Chronograph)
 • Koneistot: Manufacture 1110P -automaatti (Date), Manufacture 1160P -automaatti (Chronograph)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28,800)
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 42 mm
 • Kellon paksuus: 9,4 mm (Date), 11,2 mm (Chronograph)
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 100 m / 10 bar
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: kumiranneke, terässolki