Sysimustanpuhuva Zenith Pilot Automatic on viileän tyylin ilmentymä

10.10.2023

Zenith on sveitsiläinen luksuskellonvalmistaja, jonka uudistuneen Pilot-kellomalliston mustanpuhuva malli tarjoaa hienovaraista tyyliä ranteeseen

Pilot-kellomallisto on jäänyt viime vuosina Zenithin muiden uutusmallistojen varjoon, mutta ansaittu paluu kellomaailman eturiviin tapahtui huhtikuussa Genevessä kansainvälisillä Watches & Wonders -kellomessuilla.

Paluu parrasvaloihin tapahtui kuitenkin tyylillä, sillä Zenith esitteli uudistuneen pilottikellomallistonsa kolmen osoittimen mallina ja luonnollisesti kronografina. Molemmista malleista tarjolla on perinteisemmät teräskuoriset versiot, sekä mustanpuhuvat keraamiset versiot. Kolmen osoittimisten mallisarjan kellonkuoren koko on 40 mm ja kronografien 42,5 mm.

Yhteistä kaikille kellomalleille on ylisuuri ja sitä kautta helppokäyttöinen vetonuppi, ainoana maailmassa kellotauluissa lukeva Pilot-teksti, naarmuuntumattomat safiirilasit, pikalukituksella vaihdettavat rannekkeet sekä Zenithin legendaarisen korkeataajuuksisen El Primero -koneistoperheen päivitetyt automaattikoneistot 60 tunnin käyntivaralla.

Keraaminen Zenith Pilot Automatic

Keraamiset Pilot-kellomallit tunnistaa niiden mustasta kellonkuoresta sekä mustasta kellotaulusta, jossa on selkeät ja vahvasti luminoidut tunti-indeksit sekä osoittimet. Tyyli on hyvin pelkistetty, sillä se mikä ei ole mustaa, on valkoista. Luettavuus on näin ollen huippuluokkaa. Kellon kliinistä tyyliä alleviivaa osaltaan kello kuudessa sijaitseva päivyri. Pienenä pikanttina niiauksena lentämiseen toimii kellotaulun keinohorisonttimittarista inspiraationsa saanut vaakaviivoitus.

Zenith Pilot Automatic -kellomallin koko on aiemmin mainittu 40 millimetriä, joka tekee siitä hienosti ranteeseen istuvan. Keraaminen kuori on myös kevyt, joka parantaa istuvuutta entisestään. Keraamin toinen käytännönläheinen hyöty on sen naarmuuntumattomuus, joten se sopii mainiosti huolettomuutta etsivälle ja arvostavalle kellonkäyttäjälle.
Teknisesti Zenit Pilot on niin ikään eturivissä, sillä sen sisällä sykkii korkealla 5 hertsin taajuudella legendaarisen El Primero -koneistoperheen uusin antimagneettinen versio 3620, josta on poistettu ajanottotoiminto. Koneiston laadusta kertoo myös vetonupin tuntuma, joka on äärimmäisen täsmällinen.
Zenith Pilot Automatic toimitetaan kahdella rannekkeella perhoslukolla; kuvassa olevan mustan cordura-teksturoitu kumirannekkeen lisäksi kellon mukana tulee samanlainen ranneke tummanvihreänä.
Kellon suositushinta on tänään 10.300 €. Fyysisemmin tutustut niihin Kämp Gallerian sekä Helsinki Airportin myymälöissämme.