Kellohuolto

Sähköposti

Aftersalesin puhelinajat maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 10-16 +358 44 740 3334

 Voit myös jättää meille soittopyynnön tekstiviestillä tai sähköpostiin. Vastaamme mahdollisuuksien mukaan myös Whatsappilla viesteihin +358 44 491 5291 

Arvio-tiedustelut sähköpostilla

Lindroos on Suomen suurin yksityinen kellohuolto ja toimii useiden kellomerkkien valtuutettuna huoltoliikkeenä. Se tarkoittaa, että saamme varaosamme suoraan tehtaalta, emmekä käytä korvaavia osia. Näin varmistamme, että kellosi laatu ja arvo pysyy sille kuuluvalla tasolla. Valtuutetulla huollolla on myös maailmanlaajuinen takuu eli voit siten takuun piirissä viedä kellosi merkkiliikkeeseen tarkistettavaksi, minne päin maailmaa tahansa. Olemme myös Suomen ainoa tehtaan valtuuttama kellohuolto brändeille TAG Heuer ja Zenith.

Mekaanisten kellojen huoltoväli on merkistä riippuen 3-8 vuotta, jolloin kellon öljyt alkavat kuoleentua. Jos sinulla on uusi tai vanha mekaaninen rannekello tai paristokäyttöinen kvartsikello, kannattaa sitä huoltaa aina säännöllisesti. Näin saat kellolle toimintavarmuutta ja säilytät sen arvon vuodesta toiseen.

Huoltotarpeen arviointi

Kellojen huoltoarvion teko alkaa aina huoltotarpeen kartoittamisella. Huomioitavat jäljet (ei hiusnaarmut) kuoresta, rannekkeesta ja lasista merkitään ylös. Koneiston kunto, käynti ja öljyt tutkitaan. Arvio pitää sisällään tiedon niistä toimenpiteistä, joita kellosi tarvitsee toimiakseen niin hyvin kuin sen on tarkoitus. Huolto aloitetaan vasta omistajan hyväksyttyä annettu kustannusarvio. Pystymme myös kirjoittamaan vakuutusyhtiölle lausunnon kelloon kohdistuneen vahingon sattuessa.

Mitä kellohuoltoon sisältyy?

Koneisto puretaan kokonaan, kaikki osat pestään ja vaihdetaan kuluneet osat uusiin. Jos hintaan vaikuttavia isompia osia tai kokonaisuuksia joudutaan vaihtamaan, siitä ilmoitetaan asiakkaalle jo arvion yhteydessä. Kello kasataan, öljytään ja taulu sekä osoittimet asetetaan paikoilleen. Kuori ja ranneke kunnostetaan sekä vaihdetaan tiivisteet. Kuorelle tehdään painetestaus ja vesitiiveystesti 5-10 bar:in paineessa ilman koneistoa. Kello asetetaan käyntitarkkailuun / koekäyttöön ns. keinoranteeseen muutaman päivän ajaksi. Kellon käyntivara tarkistetaan, eli kuinka kauan se käy yhdellä täysvedolla. Kun kaikki on huollon osalta tehty, on kello valmis noudettavaksi.

 

 

Kellosepät

Kelloseppämme huolehtivat kellostasi vuosien asiantuntevalla kokemuksella ja monipuolisella koulutustaustalla.