Kellohuolto

tel. +358 44 740 3334

email:

Lindroos on Suomen suurin yksityinen kellohuolto ja toimii useiden kellomerkkien valtuutettuna huoltoliikkeenä. Se tarkoittaa, että saamme varaosamme suoraan tehtaalta, emmekä käytä geneerisiä osia. Näin varmistamme, että kellosi laatu ja arvo pysyy sille kuuluvalla tasolla. Valtuutetulla huollolla on myös maailmanlaajuinen takuu eli voit siten takuun piirissä viedä kellosi merkkiliikkeeseen tarkistettavaksi, minne päin maailmaa tahansa. Mekaanisten kellojen huoltoväli on merkistä riippuen 4-7 vuotta, jolloin kellon öljyt alkavat kuoleentua. Jos sinulla on uusi tai vanha mekaaninen kello tai paristokäyttöinen kvartsikello, kannattaa sitä huoltaa säännöllisesti. Näin saat kellolle toimintavarmuutta ja säilytät sen arvon vuodesta toiseen.

Retadan Oy:n maahantuonnin lopettamisen seurauksena meillä on ilo ilmoittaa huoltotoiminnan siirtyneen osaksi yrityksemme liiketoimintaa.

Täten TAG Heuerin, Zenithin ja Guccin takuuhuollot sekä muut huoltopalvelut jatkuvat Suomessa. Huoltotoiminta jatkuu samoissa osaavissa käsissä Retadan Oy:n huoltohenkilökunnan jatkaessa osana Lindroosin huoltotiimiä.

 

Huoltotarpeen arviointi

 

Kellojen huoltoarvion teko alkaa aina huoltotarpeen kartoittamisella. Kaikki jäljet kuoresta, rannekkeesta ja lasista merkitään ylös. Koneiston kunto ja öljyt tutkitaan. Arvio pitää sisällään tiedon kaikista niistä toimenpiteistä ja varaosista hintoineen, joita kellosi tarvitsee toimiakseen niin hyvin kuin sen on tarkoitus. Huolto alkaa vasta hyväksytyn kustannusarvion jälkeen. Pystymme myös kirjoittamaan vakuutusyhtiölle lausunnon kelloon kohdistuneen vahingon sattuessa.

 

Mitä kellohuoltoon sisältyy?

 

Koneisto puretaan osiin ja kaikki osat pestään ja vaihdetaan kuluneet osat uusiin. Jos hintaan vaikuttavia isompia osia tai kokonaisuuksia joudutaan vaihtamaan, siitä ilmoitetaan asiakkaalle jo arvion yhteydessä. Kello kasataan ja öljytään, taulu ja osoittimet laitetaan paikoilleen. Kuori ja ranneke kunnostetaan ja tiivisteet vaihdetaan. Kuorelle tehdään painetestaus ja vesitiiveystesti 5bar-10bar paineessa ilman koneistoa. Kello laitetaan käyntitarkkailuun/ koekäyttöön ns. keinoranteeseen muutaman päivän ajaksi. Kellon käyntivara tarkistetaan, eli kuinka kauan se käy yhdellä täysvedolla. Kun kaikki on huollon osalta tehty, kello on valmis noudettavaksi.

 

 

Kellosepät