Tudor
Merkin Synty
Helmikuussa vuonna 1926, kelloja valmistava ja myyvä “Veuve de Philippe Hüther” rekisteröi tuotemerkin “The Tudor”. Myöhemmin vuonna 1936, tuotemerkki siirtyi Hans Wilsdorfille, Rolexin perustajalle. Heti toisen maailmansodan jälkeen Wilsdorf tiesi koittaneen ajan laajentaa yritystoimintaa ja antaa tälle brändille oma identiteettinsä. Maaliskuun kuudentena päivänä vuonna 1946 syntyi “Montres TUDOR S.A.”, joka oli erikoistunut sekä miesten- että naisten rannekelloihin. Rolex takasi teknisen osaamisen, esteettiset ja toiminnalliset ominaisuudet sekä tietysti jakelun sekä kellojen huoltopalvelun.
Tudor historia
Hans Wilsdorfin visio
“For some years now, I have been considering the idea of making a watch that our agents could sell at a more modest price than our Rolex watches, and yet one that would attain the standard of dependability for wich Rolex is famous. I decided to form a separate company, with the object of making and marketing this next watch. It is called the TUDOR watch company.”
-H. Wilsdorf
Kellonvalmistus
Artisaaniuden jalo perinne
TUDOR-kello elää. Se sykkii. Se vie sinut mukanaan mikromekaniikan maailmaan. Jokainen kellon osista on korkealaatuinen ja periksiantamattomasti testattu viimeistä piirtoa myöten… jopa pakkomielteisyyteen asti. Tutki sen koneistoa. Estetiikka ja suorituskyky, jotka ovat vaatimustasoltaan huippuluokkaa, on suunniteltu kestämään niin käyttöä kuin aikaakin. Silmiä hivellen tämä kutkuttavan tarkka mekanismi kestää ajan pyörteissä. Poikkeukselliset materiaalit, kestävyys ja design tekevät jokaisesta kellosta uniikin kappaleen.
Tudor Ambassador
David Beckham
David Beckham kantaa ranteessaan Black Bayn Chrono-mallia. Tämä COSC-sertifioidulla manufaktuuri-koneistolla varustetun kellon ulkonäkö muistuttaa TUDORIN perinteistä sukelluskellojen valmistajana sekä moottoriurheilun parissa.
Tudor Ambassador
Jay Chou
Tuodakseen esiin Jay Chou’s uskaliasta ja kekseliästä ajatusmaailmaa, TUDOR julkaisi lyhytelokuvan, jossa Chou ajaa Ranskassa Montlhéryn historiallisella ovaalilla kilparadalla ajautuen lopulta läpi ajan. Jay Chou onkin tunnettu taiteestaan, johon hän on saanut innoituksensa taianomaisuudesta sekä 80-luvun elokuvien aikamatkustuksesta. Elokuvan tarkoitus on herättää keskustelua kuinka ikoniset menneisyyden mielikuvat vaikuttavat tämän päivän luovuuteen niin kellojen suunnittelussa kuin musiikissa ja muissa taiteen muodoissa. Choun uskollisimmat ihailijat voivat löytää elokuvasta kunnianosoituksen myös hänen aiempiin filmatisointeihinsa, joissa hänen voi nähdä esiintyvän autojen parissa.