Taivaan merkki

Vuonna 2007 perustettu suomalainen pilottikelloja valmistava De Motu sai alkunsa intohimosta lentämiseen, toiminnallisuuteen ja muotoiluun. De Motu suunnittelee kelloja, joiden luotettavuus ja tunnistettavuus puhuttelevat niin lentäjiä kuin siviilissä kelloharrastajiakin.

Vuoden 2012 Basel World -tapahtumassa De Motu esitteli jotain ainutlaatuista, lentäjille suunnatun maailman ensimmäisen G-voimia mittaava rannekellon. DM-G prototyypin esittelystä alkoi De Motun matka yksilöllisten pilotti- ja instrumenttikellojen valmistajana.


De Motu -rannekellot valmistetaan käsityönä historiallisesti merkittävän Helsinki-Malmin lentokentän lentokonehangaarissa. Kellojen tuotesuunnittelusta ja teknologiasta vastaa Valdemar Hirvelä, joka palveli 1980-luvulla ilmavoimien koelentueessa hävittäjälentokoneita ja niiden avioniikkaa huoltaen.

Pilottikellojen suunnittelussa on hyödynnetty laajasti siviili- ja sotilaslentäjien näkemyksiä sekä laivueille ja erikoisjoukoille tehdyistä projekteista kerääntynyttä käytännön kokemusta.
Jokaisen De Motu –instrumenttikellon mukana omistajalle toimitetaan kellosepän allekirjoittama manuaali, joka toimii tarkastuspöytäkirjana, omistajahistoriana sekä takuuna käsityön korkeasta laadusta.