SIHH19 – Clifton Baumatic

14.1.2019

CLIFTON BAUMATIC-MALLISTOON VIISI UUTTA KELLOA

Viisi Clifton Baumatic kelloa pitävät sisällään Baumatic kaliiperin BM13, jossa yhdistyvät suorituskyky, tekniset saavutukset sekä hienostunut muotoilu. Kellovalmistuksen erityisosaaminen sekä nykyaikainen tyyli ovat olleet osa Baume & Mercieriä jo 189 vuotta.

Tänä vuonna mallisto kasvaa punakultaisella kellolla, johon yhdistyy sininen kellotaulu. Clifton Baumatic on itsevarmalla maulla varustetun esteetikon valinta, ainaisessa etsinnässä yhdistää toimintakyky ja innovaatiot.

 

CLIFTON BAUMATIC COSC PUNAKULTA

Kellotaulun viistetyt kultaiset indeksit sointuvat yhteen lämpimän valkoiseen kellotaulun sävyyn. Posliinimainen vaikutelma on täydellisessä harmoniassa 18 karaatin punakultaisen kuoren kanssa. Hienostunut antrasiitin harmaa hiusristikko symboloi COSC-kronometrisertifikaattia. Kontrastina kultaisille osoittimille sekuntiviisarista on myös tehty antrasiitin harmaa. 39mm leveä kuori on satinoitu ja on ihanteellinen yhdistelmä miehille, jotka haluavat kelloltaan suorituskykyä ja tyylikkyyttä.

Reference: 10469

 

CLIFTON BAUMATIC CADRANIN SININEN

Koneiston sisälle kätkeytyy Fii-merkki, joka symboloi Baume & Mercierin pyrkimystä kohti täydellisyyttä.

Baume & Mercier Maison esittelee sinisestä mustaan taittuvan liukuvärjätyn kellotaulun, jonka osoittimet ovat rodinoitu ja kellotaulua kiertävät valkoiset minuutti-indeksit. 40 mm teräskuori luo harmoniset mittasuhteet. Kronomertrisertifioiduissa malleissa hienostunut valkoinen hiusristikko osoittaa COSC-sertifiointia.

The Clifton Baumatic cadranin sininen on saatavilla kahdessa versiossa: mustalla alligaattorirannekkeella, jossa on solkilukko ja viisirivisellä teräsrannekkeella, jossa on taittolukko turvapainikkeilla.

Itsevetävässä koneistossa on ripaus omaperäisyyttä ja se toimii kaikissa tilaisuuksissa.

Referenssi: 10510 (nahka) ja 10511 (teräs) COSC mallit 10467 (nahka) ja 10468 (teräs)

SUUNNITTELU JA YKSITYISKOHDAT

Jokaisessa Clifton Baumatic mallissa on korostettu suuri päivyri-ikkuna kello kolmessa. Luettavuutta parantaa kaareva sariifilasi.

Safiirilasilla kellon takapohjassa paljastaa koneiston hienostuneet viimeistelyt: pyöröhiotut sillat ja hiekkapuhalletut aurinkohiotut koneiston pohjat. Läpileikatussa teräksen tai kullan sävyisessä tungsten vetopainossa on yhdistetty Geneven raidat ja aurinkohionta.

Koneiston sisälle kätkeytyy Fii-merkki, joka symboloi Baume & Mercierin pyrkimystä kohti täydellisyyttä.

Itsevaihdettavat nahkarannekkeet mahdollistavat Clifton Baumatic-malliston mukautumisen päivän tyyliin.

BAUMATIC KALIIPERI

Itsevetävä Baumatic-koneisto takaa optimaalisen luotettavuuden. Viiden päivän tai 120 tunnin käyntivaran lisäksi Clifton Baumatic tarjoaa kronometritarkkuutta, –4/+6 sekuntia päivässä COSC-sertifioiduilla malleilla. Mallit vastustavat myös arkipäivän ympäröiviä magneettikenttiä. Mallit vaativat huoltoa vain joka seitsemäs vuosi, verrattuna tavallisen koneiston kolmen vuoden huoltoväliin. Laatukelloja harrastava arvostaa varmasti näitä  hienoja ominaisuuksia.

TEKNISIÄ INNOVAATIOITA

Alati jatkuvassa pyrkimyksessä kehittää teknisiä innovaatioita, Baume & Mercier esitteli ensimmäisenä kellovalmistajana Lépine-kaliiperin vuonna 1840. Keksintö mullisti kellojen luotettavuuden ja lujuuden. Kaliiperin valmistus vaati uudenlaisia työtapoja ja oli osa kellovalmistajan tiedä menestykseen.

1800-luvun toisella puoliskolla Baume & Mercier keräsi kestävää kansainvälistä mainetta. Kellotalo tunnetaan kronografeista ja komplikaatioista – monimutkaisista toiminnoista, kuten minuuttirepeteeri, perpetuaalikalenteri ja tourbillon. Valmistajan ajanmittausinstrumentit ovat ansainneet liudan palkintoja ja mitaleita. He voittivat kultaa Melbournen kansainvälisessä näyttelyssä 1880 ja Lontoossa 1885 sekä Chicagossa 1893. 1892 kellotalo rikkoi ennätykset tarkkuudessa kronometrikilpailussa Englannin Kew observatoriossa taskusekuntikellolla, jossa oli avaimeton vetomekanismi ja tourbillon-kaliiperi. Kyseessä oli pitkäaikainen ennätys, sillä se oli maailman tarkin kello seuraavat kymmenen vuotta.

1920- ja 1930-luvulla Baume & Mercier esitteli erittäin ohuita kellomalleja, jotka olivat aikansa ohuimpia. 1965 valmistaja kehitti erittäin ohuen mekaanisen itsevetävän koneiston, jonka vetopaino oli oli poikkeuksellisesti sivuun aseteltu. “Roto Planétaire”. itsevetäväksi koneistoksi kalenterilla se oli aikansa ohuin.

“Tronosonic” kvartsikellolla Baume & Mercier vahvisti paikkansa modernien kellojen valmistajana sekä vastusti 1970-luvun kvartsikriisin seuraukset sarjalla kvartsi- ja digitaalisia kelloja.

1986 julkaistulla “Avant-Garde”-kellolla Baume & Mercier oli yksi harvoista, joka käytti volframikarbidia kellon kuoriin ja rannekkeisiin. Materiaali on erityisen vaikea muotoilla ja siksi sitä ei löytynyt monelta valmistajalta. Aikansa edelläkävijänä Baume & Mercier oli ainoa, joka yhdisti materiaaliin 18 karaatin kultaa.

2018 esiteltiin Clifton Baumatic, yhdistelmä mekaanisia innovaatioita sekä kellonvalmistuksen perinteitä. Mallistoon kuuluva itsevetävä in-house kaliiperi Baumatic BM12-1975A vahvisti jälleen kerran brändin osaamista yhdistää tyylikkyys ja viimeisin teknologia.

2019 kellovalmistaja esittelee uusimman version in-house Baumatic kaliiperista: BM13-1975A, joka vastaa asiakkaiden odotuksiin säilyttäen aina korkean laatuvaatimuksen.