Kun tähtipöly on kaikkien ulottuvilla – luupin alla Raymond Weil Millesime

21.3.2024

Raymond Weil on suomalaisille tuttu kellomerkki, jonka rannekelloissa tyyli ja hinta kohtaavat. Perheomisteisen sveitsiläismerkin tuorein onnistuminen tuo samalla kellomaailman tähtipölyn helposti saataville, sillä kahden tuhannen euron hintaluokkaan hienosti osuva Millesime-kellomalli voitti kelloalan ”Oscar-palkinnon”.

Tästä on siis kyse

Sveitsin kelloteollisuus on palkinnut vuodesta 2001 alkaen kellomaailman puhuttelevimpia ja upeimpia uutuuksia useissa eri kategorioissa. Grand Prix d’Horlogerie de Genèven, eli tuttavallisesti GPHG:n vuosittain jakamat palkinnot ovat samalla läpileikkaus siitä, mikä on kellomaailmassa pinnalla juuri nyt. Samalla palkinnot ovat olleet kuluttajille vahva viesti siitä, mitkä kellot ovat huomionarvoisia.

Vuonna 2023 palkintogaalassa Challenge Watch -kategorian voitti Raymond Weil Millesime, joka on suomalaisittain iloinen uutinen siitä syystä, että se on helposti saatavilla oleva sekä 2000 euron hintaisena se on sveitsiläiseksi kelloksi ensiluokkaisen hinta-laatusuhteen ilmentymä.

Raymond Weil Millesime

GPHG:n palkinnon voitti Millesime-malliston pikkusekuntitaulun omaava versio hopeanvärisellä kellotaululla. Samasta mallisarjasta löytyy myös versio mustalla,  kellotaululla. Näiden lisäksi Millesime-mallisto kattaa neljä perinteisemmällä keskisekuntiosoittimen sisältävää kellomallia.

Millesime-kellot ovat ranteeseen hyvin istuvia kelloja, joissa on 39,5 mm:n teräskuori ja kellon kokoon optimaalinen 20 mm:n levyinen ja solkeen päin hienovaraisesti kapeneva nahkaranneke. Kellossa on ns. sektoritaulu, joka tuo kellon ilmeeseen ripauksen vintage-henkisyyttä, mutta ennen kaikkea selkeälukuisuutta. Kellossa on kohollaan oleva molemmin puolin heijastesuojattu safiirilasi, joka luo eleganttia vaikutelmaa ja aiemmin jo mainittua helppolukuisuutta.

Kellon koneistona toimii 38 h käyntivaran tarjoava automaattikoneisto, jonka toimintaa hallitaan tunnokkaalla vetonupilla. Vetonupin päässä on valmistajan RW-monogrammi. Koneistoa voi tarkkailla safiirisen takalasin läpi. Hienona yksityiskohtana on vetopainoon tyylikkäästi muotoiltu W-kirjain. Vedenpitävyyttä kellolle luvataan 5 bar:ia.

Vaikka Millesime sijoittuu Raymond Weilin mallistoissa miesten kelloihin, on kyseessä tyylin ja kokoluokan puolesta täysiverinen unisex-kellomallisto, joka tarjoaa hintaluokassaan poikkeuksellisen hyvän laadukkaan vaihtoehdon vähäeleistä sveitsiläislaatua arvostavalle kellonkäyttäjälle.

Psst!
Tulossa myös vauhdikkaan elegantti kronograafi-Millesime -malli (39,5 mm) keskiyönsinisellä sekä mustalla tauluvaihtoehdolla. Myös kuunvaihe-toiminnolla oleva malli näkee päivänvalon. Siinä kaunis graafinen kellotaulu sulautuu runollisen kauniiseen kuunvaihe-komplikaatioon. Mallissa yhdistyvät vintagen viehätys ja hienostuneisuus. Siinä tauluvärivaihtoehtoina hopea tai keskiyönsininen. Eikä täysin omaa Millesime-naistenmallia ole tulevista uutuuksista myöskään unohdettu. Naisten keskisekuntiosoitinmallin halkaisija on 35 mm ja sen korvakkeita koristaa 16 upeaa laboratoriotimanttia denim-, hopea- tai burgundi-taulun kanssa. Sosiaalisessa mediassa Raymond Weil on jo näitä malleja esitellyt. Millesime-laivue on siis pian laaja kokonaisuus, joka ei jätä kylmäksi – oikein ketään.

Raymond Weil Millesime -kellot ovat saatavilla Kämp Gallerian ja lentoaseman myymälöistämme sekä tietysti verkkokaupastamme.

Pähkinänkuoressa

Valmistaja: Raymond Weil
Mallisarja: Millesime
Koneisto: RW425 -automaattikoneisto
Käyntitaajuus: 28 800 A/h
Käyntivara: 38 h
Kellon kuori: ruostumaton teräs
Kellon halkaisija: 39,5 mm
Paksuus: 10,25 mm
Lasi: safiirilasi – molemmin puolin heijastesuojattu
Vesitiiviys: 50 m (5 bar)
Rannekkeen leveys: 20 mm
Ranneke: vasikannahka terässoljella
Takuu: 2+1 vuotta
Hinta tänään: 1.950 €

Millesime-malliston kaikki kellomallit