Uudistunut Bulgari Octo Roma tuo dolce vitan ranteeseen

11.8.2023

Bulgari on italialainen luksusmerkki, jonka korut ja rannekellot huokuvat tyyliä, laatua ja eleganssia. Valmistajan uudistunut Octo Roma -mallisarja ei tee tästä poikkeusta, vaan edustaa kellonvalmistuksen ehdotonta huippua.

Octo-kellomallisto on persoonallinen kahdeksankulmaisen muotokielensä johdosta, jonka inspiraationa on toiminut vuosina 306-312 Rooman keisarina toimineen Maxentiuksen nimeä kantavan basilikan holvien kahdeksankulmaiset kattorakenteet. Roma ja Finissimo -mallisarjoihin jaettu mallisto on persoonallinen ja korkeatasoinen, joista Roma on hintansa ja hieman hillitymmän designinsa johdosta helpommin lähestyttävä.

Hiljattain uudistunut Octo Roma -mallisarja pitää sisällään kolme kolmiosoittimista mallia (harmaa, sininen, valkoinen) sekä ensimmäistä kertaa kronografin kahdessa eri värissä (musta ja sininen). Kellotauluissa on upea Clous de Paris -tekstuuri, jonka kontrasti vaihtelee kauniisti ympäröivän valon ja katselukulman mukaan. Kellotaulussa on kohollaan olevat tunti-indeksit, joissa on nyt tunti- ja minuuttiosoittimien tapaan loistemassaus. Tämä parantaa kellon luettavuutta hämärissä olosuhteissa.

Bulgari on tunnettu siitä, että he tekevät markkinoiden ohuimpia koneistoja ja kelloja. Eikä Octo Roma ole poikkeus. Kolmiosoittimisen mallin halkaisija on 41 mm ja sen paksuus on vain 9,15 mm. Kronografissa mitat ovat puolestaan 42 mm ja 12,4 mm. Kaikissa Octo Roma -kelloissa on Bulgarin oma 42 tunnin käyntivaran tarjoava automaattikoneisto, joka sykkiin neljän hertsin taajuudella. Kronografeissa ajanottotoiminnot on toteutettu Dubois-Déprazin moduulilla. Huolettoman käytön takaa 100 m:n vesitiiviys sekä kierrelukittava vetonuppi.

Kellon ehdoton vahvuus on sen istuvuus ranteessa. Ohuen designin johdosta kellojen painopiste on lähellä rannetta, joten kello asettuu mukavasti sitä vasten. Istuvuuden ja samalla kertaa arvokkaan tyylin kruunaa markkinoiden parhaimpiin lukeutuva teräsranneke. Teräsrannekkeen lisäksi kellon mukana tulee miellyttävä kumiranneke, joiden vaihtaminen käy näppärästi pikalukitusmekanismin ansiosta.

Yhteenveto

Uudistunut Octo Roma -mallisarja tarjoaa kellonystävälle runsaasti vastinetta. Upea ja tunnistettava design, erinomainen viimeistely ja tekninen laatu, sekä kaksi ranneketta ovat paketti, joka kannattaa nähdä omin silmin Kämp Gallerian myymälässämme Mikonkatu 3:ssa.