Vuonna 2018 esitelty Tudor Black Bay GMT -malli saa jatkoa upealla opaalinvalkoisella taululla varustetulla mallilla – kaikuja menneisyydestä

9.5.2023

Mustatauluinen Tudor Black Bay GMT oli yksi vuoden 2018 yllättäjistä, joka nosti Tudorin profiilia voimakkaasti. Erittäin suosittu in-house koneistolla varustettu GMT-kello osoitti Tudorille, että valittu linja muotoilussa ja hintapisteen valinnassa oli onnistunut. Sen menestyksen rohkaisemana Tudor jatkaa mallin kehitystä tuoden lisää valinnanvaraa mallistoon. Vuoden 2023 Watches & Wonders -messuilla yksi Tudorin esittelemistä malleista oli opaalinvalkoisella taululla varustettu versio Black Bay GMT -mallista.

Vaikka urheiluhenkiset kellot usein nojaavat värimaailmaltaan tummempaan suuntaan, ei valkotauluinen GMT ole ennenkuulumaton tapaus. “Pepsi”-aikarenkaalla varustettu GMT-kello vaalealla taululla herättää luontevasti mielleyhtymän vanhaan ja jossain määrin myyttisen maineen saaneeseen keräilyharvinaisuuteen, Rolex GMT Master “Albino” Ref. 6254 -kelloon, jonka olemassaolosta kellopiirit edelleen kiistelevät.

Rolexin valmistamana tämä väriyhdistelmä olisi saattanut viedä kunniaa vanhalta harvinaisuudelta, mutta tytäryhtiön Tudorin valmistamana kello on osuva nyökkäys emobrändin historiaan. Kello pärjää hienosti myös omilla avuillaan, vaalea taulu sopii Tudor Black Bay GMT:n designiin hienosti ja kun muut speksit ovat kohdallaan, myös tälle Black Bay GMT-mallille voi vain ennustaa menestyksekästä tulevaisuutta.

Kellossa on koneistona vuoden 2018 Black Bay GMT:stä tuttu Tudorin COSC-sertifioitu in-house kaliiperi MT5652 viikonloppuvarman 70 tunnin käyntivaralla. Kellon 41 mm:n koko saattaa ajan hengen mukaisesti olla joillekin liian suuri, mutta sporttikellojen suurempiin kuoriin tottuneille teräsrannekkeinen Black Bay GMT on sopivan siro. Valkoinen taulu tuo kelloon eleganttiutta olematta kuitenkaan samalla tavalla ylellinen kuin viime vuonna esitelty teräs-kultainen Black Bay GMT “Root beer”.

Pähkinänkuoressa

Valmistaja: Montres Tudor SA
Mallisto: Black Bay
Mallinumero: 79830RB
Koneisto: MT5652 (manufacture-automaatti, COSC)
Käyntitaajuus: 4 Hz
Käyntivara: 70 tuntia
Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
Kuoren halkaisija: 41 mm
Kuoren paksuus: 14,5 mm
Lasi: kupera safiiri
Vesitiiviys: 200 m / 20 bar
Rannekkeen leveys: 22 mm
Ranneke: teräs