Legendaarinen sukeltajankellovalmistaja DOXA nyt Lindroosilla

2.10.2023

Sveitsiläinen DOXA on perustettu vuonna 1889 ja se tunnetaan sukeltajankelloistaan. Nyt tämä sukeltajien keskuudesta kelloharrastajienkin suosioon noussut kellomerkki löytyy Lindroosin valikoimista

DOXA:n sukeltajankellomallisto kantaa simppelisti nimeä SUB, josta löytyy sopiva malli niin altaan tai vesistön matalaan kuin syvistäkin syvimpään päätyyn. Yhteistä kaikille malleille on tunnistettava muotokieli kuorien osalta, naarmuuntumattomat safiirilasit sekä suurelta osin värikkäät kellotaulut, joille on kaikille annettu oma nimensä. Esimerkiksi “Professional” tarkoittaa oranssia ja “Caribbean” tummansinistä kellotaulua.

Valikoimamme edustaa DOXA:n parhaimmistoa, joista suosituimpia ovat SUB 200 ja SUB 300 -mallisarjat. Näistä mallisarjoista löytyy useita eri värejä teräs- ja kumirannekkeilla, joissa kaikissa on sukeltajan jatke. Mukaan mahtuu myös pari hiilikuitukuorista erikoismallia.

 

 

SUB 200 – helppo sukellus DOXA:n maailmaan

DOXA:n edullisinta päätä edustaa SUB 200 -mallisarja, joka on 42 millimetrin kokoisiin teräskuoriin pakattu sukeltajankello 200 metrin vesitiiviydellä. Kellossa on kierrelukittava vetonuppi ja vastapäivään pyörivä kellonkehä. Kuvan kellomallissa on oranssi kellotaulu ja mainio teräsranneke taittolukolla. Tarjolla on myös malli, jossa on oranssi kumiranneke. Kellomallin hinta eri väreissään on 1050 euroa (kumirannekkeella ja 1090 euroa (teräsrannekkeella).

SUB 300 – syvempiin vesiin

SUB 300 -mallisarja on Doxan ikonisin, johon luotti aikanaan myös mertentutkija Jacques-Yves Cousteau lukuisilla tutkimusmatkoillaan. 300-mallisarjassa on tunnistettava 42,5 millimetrin kokoinen kellonkuori, ruuvilukittava vetonuppi ja patentoitu sukellusaikalaskurin sisältävä kellonkehä. Vesitiiviyttä mallisarjalla on 300 metriä ja koneistossa on myös kronometriluokitus (COSC). SUB 300 -mallisarjan kellojen hinnat alkavat 2650 eurosta.

300T

SUB 300 -mallisarjan rinnalta löytyy myös 300T-mallisarja, jossa vesitiiviys on peräti 1200 metriä. Tähän luokitukseen on päästy lisäämällä kelloon helium-venttiili, joka tasaa kellon sisällä olevaa ilmanpainetta vedenalaisen paineen mukaisesti. SUB 300T -mallisarjan teräskuoriset kellot maksavat 1990 euroa.

Sporttista tyyliä

DOXA valmistaa täysiverisiä sukeltajankelloja, joiden tyyli on kuin tehty vapaa-aikaan. Värikkäät kellotaulut tekevät niistä kiinnostavan valinnan pukeutujalle, joka haluaa täydentää tyylinsä persoonallisella ja samaan aikaan ikonisella sporttikellolla.

DOXA-kellot ovat saatavilla Lindroosin verkkokaupasta ja pian avattavasta myymälästä Vanhalta Kauppakujalta (Mikonkadun, Etelä-Esplanadin ja Aleksanterinkadun välisellä kujalla).